Artist

ARTIST

Min klassiska skolning som operasångerska ligger till grund för hela min verksamhet. Under många år sjöng jag enbart operaroller och klassisk musik. Numera uppträder jag inom de flesta genrer och spelar då ofta fiol. Här kan du läsa lite närmare om i vilka sammanhang jag framträder.

Underhållning

Bland det roligaste jag vet är att sätta guldkant på festliga tillställningar. Jag uppträder regelbundet med sång & fiol vid fester, events, föreningsmöten, födelsedagar, jubiléer etc. Detta gör jag tillsammans med mina fantastiska musiker (piano eller accordeon) eller med min OperaCabaré-grupp ”The Diamonds”. I intimare sammanhang uppträder jag även à capella med fiolen.

Restaurang Solbrännan, sept 2015

”Kära Linnéa och Tuulikki! Varmt TACK till er båda för en underbar kväll…, det strålade om er. Underhållningen överträffade våra förväntningar med råge, och Peter var både överraskad, glad och rörd!” Kathrine och Peter Dornbusch

–  –  –

I augusti 2016 ansvarade jag för underhållningen vid en stor privat födelsedagsfest då alla gäster reste till Västkusten. Beställaren önskade en klassisk konsert i en kyrksal samt lättsammare underhållning till middagen, samt musikinslag vid andra tillfällen under dagen. Min uppgift var att koordinera repetitioner och samarbetet med övriga musiker, se till att det fanns piano, lyssna till beställarens önskemål, välja repertoar och sätta program, skriva specialtexter, göra allsångsblad, ta kontakt med lokal och stämma av ljud & ljus etc. Det blev en toppendag och mycket uppskattat!

Skansen Juni-2012

Vi njuter fortfarande! Du skall se bilderna på både Jonas och mig fångade när vi lyssnar på er vackra sång och musik…ögonen är vätskefyllda och minerna är glada. de strålar av värmen ni skänkte oss! tack för det, många kramar till er båda” Lena Melander

Begravning

Det viktigaste vid en begravning brukar vara själva musiken. Det är den som lindrar sorgen för stunden. Jag samarbetar med de flesta begravningsbyråer, (t ex Klockarebolaget  & Halldoffs Begravningsbyrå) men tar även emot privata beställningar.

Jag har personlig erfarenhet av hur villrådig man kan känna sig i planeringen av en närståendes begravning. Vad ska man välja? Hur många stycken? Och när under ceremonin? Jag står gärna till tjänst med förslag och råd. Vad tyckte den avlidne om för musik, vad hade han/hon för intressen? Vad gillar du själv för musik? En fördel är att jag kan förgylla psalmerna med både fiolspel och sång eller t o m spela ett rent instrumentalt stycke för fiol.

Kontakta mig gärna för förslag till begravningsmusik!

Kära underbara älskade Linnea! Tack för Ave Maria! Vi glömmer den aldrig! Det var underbart! Och fiolspelet och den andra sången och att du sjöng med i psalmerna! Jag har aldrig hört något så vackert i hela mitt liv som din sång där i kyrkan och som du sjöng den! När du började på den svaga tonen som blev allt starkare. Du sjöng den med oerhörd känslighet, innerlighet och konstnärlighet! Min bror blev också salig och Maria och övriga gäster. Jag är så glad att du gjorde begravningshögtiden så ljus och innerlig.”  Eva Bisenius