Samarbeten

Seniormässan REseSkaparna

Tillsammans med ReseSkaparna på Seniormässan Oktober 2015

ReseSkaparna Event  & Resor

Mitt samarbete med ReseSkaparna började 2001 (då KulTur resor). Detta har lett fram till den verksamhet jag bedriver idag. Möjligheten att kombinera artisteriet med resor och upplevelser har varit avgörande. Dessutom ger alla fantastiska möten med grupper, föreningar och enskilda resenärer en enorm glädje! Jag känner stor tacksamhet! Idag är vi flera artister som arbetar för ReseSkaparna och vi uppträder ofta tillsammans. Under åren har jag guidat de flesta landskap i Sverige, men idag fokuserar jag mest på opera- och musikresor. Och naturligtvis mina egna produktioner där musiken alltid ingår.Under året deltar jag i flera events i ReseSkaparnas regi – Alla Hjärtans Kryss ombord på Birka, Seniormässan etc. Då blir det shower och framträdanden av olika slag. Och jag får chans att presentera mina fina resor och utflykter i samarbete med ReseSkaparna.

Viatour Group AB

Viatour är ett mycket pålitligt bussbolag med toppenservice! Både ReseSkaparna och jag har ett nära samarbete med Viatour.

The Diamonds

är ”OperaCabaré-gruppen det slår gnistor om!” Sopranen Rita Saxmark och jag bildade gruppen år 2004 i samarbete med pianist Jan-Erik Sandvik. Vi bjuder på lustfyllda framträdanden av hög klass där vackra solosånger och smäktande duetter varvas med stand-up nummer, roliga upptåg samt tänkvärda och dagsaktuella ämnen. Vårt signum är föreställningar med mycket värme, humor, sensualism och dramatik. En nära publikkontakt och en stor musikalisk bredd gör våra föreställningar mycket omväxlande och uppskattade. Under åren har vi producerat en mängd egna föreställningar. Vi anlitas av t ex företag, organisationer och föreningar vid fester & jubileer, vi uppträder i kyrkor & församlingar och vid privata födelsedagsfester. Till våra kunder hör naturligtvis även ReseSkaparna!

(The Diamonds egen hemsida ligger för tillfället nere men vi finns på FB som Nya Diamonds)

”Ville bara tacka och berätta att överraskningen blev total – jättekul! Alla tyckte ni var jättebra och roliga. Det var till och med en person som sa att han vanligtvis varken gillar opera eller operett, men att ni var jättebra :-);-)! Det var så proffsigt, vackert, men även härligt med lite spex! Det allra sista numret ni sjöng var så enormt fint! Tack!”/Britt Rosén (Gyldene Freden – Aug 2015)

Taubekören

Under åren 2003-2013 var jag Taubekörens musikaliska ledare och hade ett nära samarbete med Taubesällskapet samt skärgårdsorkestern Mysingen & Rolf Bergström.  Under min tid växte kören från ett 30-tal aktiva medlemmar till ca 60 st. Vi gav flera konserter varje år, bl a på Skansen – t ex Sollidenscenen, Seglora kyrka, därtill turnéer till Dalarna och Västkusten. Vi gav ut skivan ”Dansa min vän och sjung!” Jag valde att avsluta uppdraget som körens ledare efter 10 intensiva år eftersom jag ville ha mer tid för mina egna soloframträdanden och projekt. Åren med kören lärde mig enormt mycket om Evert Taubes fantastiska vispoesi och Taubekören har för alltid en speciell plats i mitt hjärta!

T h: Taubekörens Höstkonsert 2011 inför ett fullsatt Blå Salen, ABF-huset Huddinge

Nedan: Konsert i en sprängfylld Seglora kyrka,Taubedagen 2011 Skansen

Åsa Arvidsson – dragspel/accordeon

Åsa är en underbar musiker, klassiskt skolad på Kungl Musikhögskolan, med en stor musikalisk spännvidd. Hon skriver egen musik och har spelat in ett par skivor. Vi har ett mycket fint och nära samarbete sedan 5 år tillbaka. Tillsammans med Åsa har jag skapat flera konserter & föreställningar, bl a Salta Böner & En Doft av Hav” på tema hav & skärgård, Längtan heter min arvedel”, ”Glittrande Musik”, ”Schweden im Volkston”. Med den sistnämnda gjorde vi en turné i Tyskland 2013, året efter blev det turné på Västkusten. Vi har uppträtt i kyrkor & församlingar, för föreningar, vid privata fester etc. Vi har samarbetat med fotograf Anders Hanser i hans biograf med vår föreställning om E A Karlfeldt. Denna sommar 2016 ger vi ”Längtan heter min arvedel” på Karlfeldts födelsegård i Karlbo/Dalarna samt ”Salta Böner…” i Utö kyrka. För närmare detaljer, se kalendern. Åsa spelar även piano och bidrar med stämsång vid våra framträdanden.

”Längtan heter min arvedel” – en gripande föreställning! Här i Anders Hansers biograf med det vackra bildspelet om Karlfeldt

Tuulikki Bartosik – dragspel/accordeon

Är så glad över mitt samarbete med denna fantastiska artist som alltid inspirerar genom att improvisera fram nya klanger i stunden. Utbildad vid Sibeliusakademien i Helsingfors och specialiserad på Estnisk och Skandinavisk folkmusik med turnéer i bl a Estland & England. Tuulikki har spelat in flera skivor i egen folkton den senaste prisbelönt av The Telegraph. Även Tuulikki och jag uppträder med föreställningen om Karlfeldt ”Längtan heter min arvedel” samt programmet på tema hav & skärgård ”Söta Snäckor & Salta Stänk”. I december 2014 hade premiär för vårt program ”I väntan på en fröjdefull jul” som blev en succé. Vi uppträder i kyrkor, församlingar, vid fester, jubiléer etc. Tuulikki spelar även piano!

Födelsedagsunderhållning Restaurang Solbrännan Oktober 2015

Jan-Erik Sandvik – piano

Jan-Erik är en unik pianist som rör sig mellan olika genrer på ett genialt sätt. Lika hemma inom den klassiska repertoaren som inom jazz, musikal och evergreen. Vi har ett långt samarbete sedan många år vilket ger utrymme för många spontana infall! Jan-Erik är en av vårt lands mest anlitade frilansartister och anlitas ständigt av en mängd artister och teatrar. Han var den pianist som var med och startade vår OperaCabaré-grupp ”The Diamonds” och skrev många fantasifulla arrangemang för oss.

Carina E Nilsson – piano

Carina är en briljant pianist och otroligt mångsidig. Hon far kors och tvärs över Sverige och framträder med många kända artister inom show & scenunderhållning och nyligen även på Stadsteatern. Med Carina kan man känna sig fullkomligt fri när man uppträder. Vi har gjort många konserter och scenframträdanden med olika program, bl a  Musikaliska Praliner” , ”Tuff Brud i Lyxförpackning” etc. Carina anlitas även av The Diamonds.

Lotta Hasselquist Nilsson – piano

Lotta är en fullkomligt ljuvlig pianist att jobba med! Så härligt fantasifull och rör sig fritt inom alla genrer. Klassiskt, jazz & folk. Dessutom komponerar Lotta vacker, berörande musik som går rakt in i hjärtat! Vi har gjort många konserter & framträdanden under åren och jag ser fram emot fler!

Mathias Kjellgren – orgel/piano

Mathias är en av Sveriges främsta organister i sin generation därtill en mycket begåvad och driven pianist. Lika hemma inom den klassiska genren som jazz och folkmusik. Mathias är anställd i S:ta Maria Magdalena Kyrka i Stockholm och undervisar i orgelspel vid flera högre utbildningar, bl a Kungl Musikhögskolan. Jag är väldigt glad över vårt ”återuppväckta” samarbete. Tidigare musicerade vi enbart i samband med de stora sakrala oratorieverken, men under senare år har vi gjort ett flertal konserter i både sakrala och profana sammanhang, bl a med vårt program ”Himla Skön Musik”.

Anders Hanser – fotograf

Anders är en prisbelönt fotograf, därtill filmare och bildspelsproducent med egen kulturbiograf i Stockholm. Anders bildspel har visats i svensk television, hans bilder har blivit frimärken. Anders har tilldelats medalj av kungen och fått Landstingets Dalarnas Kulturpris, Sjösalapriset av Evert Taubestiftelsen, belönad av Bild & Ord Akademien. Men Anders blev från början känd som popgruppen ABBAs egen hovfotograf. Vill man få en bild av Sveriges storslagna natur från norr till söder, lära känna stora svenska kulturpersonligheter inom konst & musik ska man titta på Anders Hansers bildspel. Anders och jag lärde känna varandra för drygt 10 år sedan och har alltid känt att vi ville samarbeta i något projekt. Drömmen gick i uppfyllelse inför Karlfeldtsjubileet 2014 då jag fick lov att redigera hans bildspel om Karlfeldt och gemensamt skapade vi föreställningen ”Längtan heter min arvedel” i samarbete med accordeonist Åsa Arvidsson. Det blev en stor succé och över 800 personer såg föreställningen.

Sedan 2017 samarbetar Anders och jag årligen med gemensamma resor till Dalarna. Här ligger fokus på Anders bildspel och min underhållning. Vi bor i Tällberg och gör dagliga utflykter. Resan arrangeras av ”Historiska Resor” Läs mer här:

Linnéa Sallay, Anders Hanser, Åsa Arvidsson – Anders Hansers biograf

MinnesotaSwede

Är mycket glad och stolt över mina driftiga kollegor Kris Rydholm Överby & Magnus Rydholm. De har mycket framgångsrikt startat upp inkommande verksamhet till Sverige för amerikaner som vill söka sina svenska rötter. Likaså resor över till Minnesota för svenska resenärer. Min uppgift är att bjuda de amerikanska gästerna på en guidad utflykt till Sandhamn inklusive underhållning med typisk svensk musik. Premiär i maj 2019 då jag även bjuder på konsert i Sandhamns kapell.

Klockarebolaget 

är den begravningsbyrå jag arbetat mest för under senare år då jag sjungit och spelat vid begravningar över större delen av Stockholm. Denna byrå visar stort engagemang och värdighet med personligt och varmt bemötande. Jag värdesätter vårt samarbete mycket.

Halldoffs

är en begravningsbyrå som jag också har mycket god erfarenhet av och kan rekommendera.

FSAG – Föreningen Stockholms Auktoriserade Guider

Föreningen Stockholms Auktoriserade Guider. Här kan man hitta drygt 300 guider som tillsammans behärskar ett 30-tal olika språk och besitter en enorm kunskap. Välj mellan olika stadsvandringar och guideturer.

Jan Ternhag
Jan är mitt fantastiska stöd i arbetet med min hemsida!

 

 

Seniormässan REseSkaparnal

Seniormässan REseSkaparnaZusammen mit ReseSkaparna bei der Seniorenmesse in Oktober 2015

ReseSkaparna Event  & Resor

Viatour Group AB

The Diamonds
Nya Diamonds

Taubekören 

T h: Taubekörens Höstkonsert 2011 inför ett fullsatt Blå Salen, ABF-huset Huddinge

Nedan: Konsert i en sprängfylld Seglora kyrka,Taubedagen 2011 Skansen

Åsa Arvidsson – Accordeon

”Längtan heter min arvedel” – en gripande föreställning! Här i Anders Hansers biograf med det vackra bildspelet om Karlfeldt

Tuulikki Bartosik – Accordeon

Födelsedagsunderhållning Restaurang Solbrännan Oktober 2015

Jan-Erik Sandvik – Klavier

Carina E Nilsson – Klavier

Lotta Hasselquist Nilsson – Klavier

Mathias Kjellgren – Orgel/Klavier

Anders Hanser – Fotograf

Linnéa Sallay, Anders Hanser, Åsa Arvidsson – Anders Hansers biograf

Klockarebolaget 

Halldoffs

KeResor

Reinholds Buss

FSAG – Föreningen Stockholms Auktoriserade Guider